Blossom School

A school built around giant slide and ball pit.

Pastel colours and decorative white partition screens feature in this school in Chengdu, China.

The school has been designed as an experimental learning and play space for families at a sales office belonging to property developer Fantasia Holdings.

The 3520-square-metre space is based upon the idea of a children’s storybook with curved walls, rounded forms and pastel colours.

The open plan layout comprises eight classrooms in total, a staff office, a music room, a cafe area, a hall/function room, a VIP room, and a display area.

The design, which will be developed into a communal area for the community in the future, has made the shortlist for a 2019 Dezeen Award for best Civic and cultural interior.

The designers said they set out to create an interior that allowed visitors to explore the space in a “relaxed manner” while providing “edu-taiment” features – elements that combine education with play – throughout.

These features include a giant slide and ball pit, a curtain made from thin rolled-up aluminium plates cut with tiny holes and coloured with rainbow-coloured paint, and partition screens made from white metal frameworks.

Source | Dezeen, 5 September 2019

blossom-school-karv-one-design-zhihui-city-china_dezeen_1704_col_7
blossom-school-karv-one-design-zhihui-city-china_dezeen_1704_col_0
blossom-school-karv-one-design-zhihui-city-china_hero-d
Dani

Danielle

25th September 2019

Other Posts